Trusă tubulare

Trusă tubulare

Trusă tubulare

La ce este utilă o trusă tubulare?

O trusă tubulare reprezintă un set de chei tubulare, formată din mai multe elemente, dispuse într-o valiză metalică, aranjate compact. Fabricată din aliaje dure și rezistente, această trusă include de regulă o gamă largă de accesorii și capete de diverse dimensiuni.
Acest tip de trusă este un echipament versatil ce poate fi folosit atât în munca de asamblări minore, în lucrările de reparații ale autovehiculelor și mașinilor, dar și în alte lucrări. O trusă tubulară se diferențiază de celelalte tipuri de chei prin faptul că nu este fixă. Prinderea șurubului din toate părțile atunci când se aplică forța de torsiune cu acest tip de echipament tehnic va permite șurubului să nu se lăbărțeze, așa cum se poate întâmpla în cazul prinderii cu o cheie normală. O trusă tubulare mai este dotată cu un clichet și câte un bit cu fiecare număr, de la 4 la 32, ceea ce permite adaptarea acestei truse în funcție de necesități și nevoi.

Acest tip de trusă este un echipament indispensabil pentru orice șofer, meșter și poate fi găsită în orice atelier auto. De asemenea, aceasta poate fi achiziționată din orice magazin specializat în truse și scule, de echipamente auto sau în magazinele second-hand. Acest tip de echipament are o durată de viață extrem de lungă datorită materialului rezistent, de regulă oțel crom vanadiu de înaltă calitate, care face ca acest echipament să fie o achiziție pentru întreaga viață. Un echipament tubular poate varia ca dimensiune și număr, iar oferta pieței este bogată astfel încât șoferii vor avea o paletă largă de variante și prețuri.