cuart granulat

Cuart granulat

Firma Bega Materiale Industriale este cea mai mare si important producator de nisip cuartos, cuart granulat din tara. In oferta variata a companiei gasisti urmatoarele produse: nisipuri cuartoase, argile plastice si refractare, micronizate de siliciu si feldspat, talc si bentonite. Aceste produse acopera o paleta larga de aplicatii: metalurgie si turnatorie, ceramica, sticla, foraj, hidrotehnica, constructii, filtrarea apei, hrana si asternuturi igienice pentru animale. Materia prima supusa prelucrarii se extrage din carierele proprii.

Produsul cuart granulat, principalul produs din oferta companiei, este obtinut prin uscare si clasare a nisipului cuartos spalat, si se utilizeaza in indrustria materialelor de constructii la fabricarea adezivelor sau a mortarelor uscate pentru zidarie, tencuieli si finisaje; pentru pardoseli din rasini epoxidice si intaritor de pardoseala, filtrarea apei, foraje si puturi de apa, sablarea suprafetelor metalice sau peretilor; la terenuri de sport cu iarba artificiala, la locuri de joaca pentru copii. Nisipul cuartos nu este toxic, nu necesita nici o precautie in manipulare prin contact direct sau neprotejat, nu dauneaza mediul acvatic, nu contine impuritati de natura organica. Nisipul cuartos nu este inflamabil si nu intretine arderea.

Principalele sortimente de cuart granulat, nisip cuartos din fabricatia curenta au granulatia cuprinsa intre: S25 granulatie 0 – 0,63 mm pentru nisip cuartos uscat, S01 granulatie 0 – 1mm si S03 granulatie 0 – 3 mm pentru nisip cuartos; S 0,4 – 1,2 mm, S 1 – 3 mm, S 2 – 4 mm pentru cuart granulat. Compania produce si livreaza si alte sorturi grnulometrice decat cele mentionate mai sus. Produsul nisip cuartos, cuart granulat este ambalat astfel: nisip cuartos uscat S25 in saci de hartie de 25 kg, nisip cuartos S01, S03 in saci rafie de 35 kg, cuart granulat in saci rafie de 40 kg.