construcții metalice

construcții metaliceEtapa finală a unei construcții metalice
După definirea terenului în care urmează să fie amplasată construcția și realizarea proeictului de către arhitect, inginerul va purcede la realizarea construcției propriu-zise. El va urmări întocmai planul realizat de arhitect, dar va ține cont de caracteristicile terenului, tipul construcției și particularitățile unei astfel de construcții. Se va ghida după principiul rezistenței, durabilității și siguranței construcției în așa fel încât finalitatea ei să mulțumească exigențele clientului său.

După montarea structurii metalice care presupune amplasarea scheletului de metal al construcției, etapa următoare va viza realizarea unor straficații menite să definească construcția și să-i ofere rezistență. La această etapă, se vor aranja niste straturi specifice, din diverse materiale, alese în funcție de destinația finală a construcției și vor reprezenta o combinație a mai multor elemente aranjate în straturi, montate pe interorul și exteriorul acelei construcții metalice. Dispuse pe mai multe niveluri și având grosimi diferite, aceste plăci sau straturi vor avea calitate diferită.
Un exemplu de stratificație a unei construcții metalice presupune, de exemplu: analizată de la exterior la interior – tencuială exterioară, un element termosistem – cel mai des utlizat sunt plăcile de polistiren de grosimea de 10 cm, apoi urmează o placă OSB care servește ca suport și are funcția de a rigidiza suplimentar construcția, apoi este dispusă o structură metalică ușoară. Următorul pas constă în plasarea vatei minarale în interiorul peretelui metalic, iar finalizarea o constituie plasarea unei plăcide gipscarton de grosime variabilă. În acest mod, realizarea unei construcții metalice este un proces care presupune munca unui grup de specialiști care constribuie în fiecare etapă a procesului pentru a realiza un produs final de calitate și rezistent.