Cazare in Cluj

cazare in ClujPentru ca suntem in plina vara, turistii veniti din tara si strainatate sunt interesati de cazare in Cluj. Ei viziteaza Clujul pentru numeroasele evenimente care au loc aici, dar si pentru ca este un oras pitoresc si are multe de oferit, de la arhitectura bisericilor vechi din piatra pana la oazele verzi si racorase cu mici lacuri.

Accesand internetul si rasfoind paginile ziarelor puteti sa gasiti numeroase oferte de cazare in Cluj: hosteluri, hoteluri, dar si pensiuni.

Unul dintre cele mai dorite locuri de cazare in Cluj este Hotel Transilvania, un hotel la fel de batran precum orasul de la malul Somesului. Hotel Transilvania a tinut piept multor vremuri si celor bune, dar si celor potrivnice, in odaile sale odihnindu-se odinioara printi, mesteri, oameni de rand, iar, in zilele noastre, tineri veniti pentru numeroasele concerte sau oameni de faceri care se intalnesc pentru noi oportunitati.

Aceasta unitate de cazare in Cluj este atata de faimoasa incat este amintita in literatura irlandeza. Celebrul scriitor irlandez, Bram Stoker, autorul controversatului roman Dracula, a fost inspirat de hotelul care pe atunci se numea Hotelul Regina Angliei. Astfel scriitorul pornind de la aceasta unitate de cazare in Cluj. a introdus ca loc de popas in roman un anume Hotel Royale.

In prezent, cu o infatisare moderna, amintind de trecutul sau glorios, hotelul este o gazda primitoare pentru toti turistii care-i deschid portile.