Bentonita este cel mai popular nisip pisici

bentonitaBentonita este cel mai popular nisip pisici
Stăpâniți acasă o pisică? Cu siguranță veți avea nevoie de așternut și litieră. Vreți să aflați, cum să alegeți dintre gama cea variată de nisip pisici? Pe piață există o gamă foarte largă de nisip pisici, fiecare are avantaje și dezavantaje. Mulți nu știu la ce trebuie să fie atenți în legătură cu litiera pisicii, și nici nu mai vorbim de multitudinea de nisip pisici, dintre care este greu să alegeți de ceea ce aveți nevoie.

Cel mai popular așternut este bentonita pisici. Bentonita este o substanță minerală naturală argiloasă. Se obține prin prelucrarea bentonitei brute, exploatate din cariere de bentonită calcică. Bentonita se umflă considerabil și fixează până la 10 ori greutatea sa cu apă, putându-se astfel prepara o pastă gelatinoasă, jeleu mineral. Datorită acestor caracteristici, bentonita granulată se întrebuințează în: păstrarea igienei animalelor de casă, construcții de drumuri și șosele ca substrat de impermeabilizare. Și nu ne oprim aici: bentonite sodice se folosesc și în scopuri oenologice, limpezirea vinurilor se face prin bentonizare.

Dar acum să ne oprim la așternuturi pentru pisicuțe. Bentonita pisici este un așternut cu o capacitate foarte mare de absorbție, este format din bentonită granulată, ce formează niște bulgări la contactul cu umezeală, care pot fi înlăturați ușor cu ajutorul unei lopățică. Un alt avantaj a bentonitei pisici este captarea mirosurilor neplăcute; produce foarte puțin praf, încât nu mai este nevoie să curățați în jurul litierei; bentonita nu se lipește de lăbuțele pisicuței. Acest nisip pisici trebuie schimbat în întregime din litieră numai când acesta se închide la culoare. Bentonita pisici nu este un produs toxic pentru copii și animale, produsul este fabricat în întregime din bentonită, la care nu se folosesc substanțe chimice.